Making frontier in V-rep environment.

Typically: "How do I... ", "How can I... " questions
Saad j
Posts: 3
Joined: 06 Jan 2017, 14:24

Making frontier in V-rep environment.

Postby Saad j » 08 Jan 2017, 11:02

Hi...
I want to know that how could one construct frontiers in v-rep environment?. I have made walls and obstacles in the environment for my robots and now i will have to construct frontiers for experimentation procedure.
I shall be very thankful if you provide me beneficial suggestion.
Thank you.
Saad Javed
Student of master thesis
Mechatronics Engineering

fferri
Posts: 63
Joined: 09 Sep 2013, 19:28

Re: Making frontier in V-rep environment.

Postby fferri » 09 Jan 2017, 17:31

Hi Saad,

can you explain what a frontier is?

Saad j
Posts: 3
Joined: 06 Jan 2017, 14:24

Re: Making frontier in V-rep environment.

Postby Saad j » 11 Jan 2017, 06:07

Hi...
Respected Sir,
Frontier is a boundary between unknown and explored areas in the environment.
Thank you Sir,
Saad Javed

Saad j
Posts: 3
Joined: 06 Jan 2017, 14:24

Re: Making frontier in V-rep environment.

Postby Saad j » 12 Jan 2017, 07:09

Hi...
Respected Sir,
I am interested in making grids. I want to divide the floor into grids and each grid must have its own identification. Could you kindly help me out in this regard. I am using v-rep version 3.3.2.
Thank you Sir,
Saad Javed
Master student
Mechatronics Department
UET Peshawar Pakistan

coppelia
Site Admin
Posts: 5316
Joined: 14 Dec 2012, 00:25

Re: Making frontier in V-rep environment.

Postby coppelia » 12 Jan 2017, 11:09

Hello,

you can use a simple data structure (e.g. x*y array) that holds a boolean value, which indicates which cell was already explored (and/or what the cell contains, e.g. non-explored, empty, obstacle, etc.).

Cheers


Return to “General questions”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Google [Bot], Yahoo [Bot] and 19 guests