Trouble running V-REP headless

Report crashes, strange behaviour, or apparent bugs
IanCol
Posts: 8
Joined: 18 Aug 2016, 04:03

Trouble running V-REP headless

Postby IanCol » 23 Mar 2017, 23:42

Hi There,

I've installed Ubuntu 16.04 and the latest version of V-REP on a desktop computer that we plan to use as a server. I am trying to get V-REP to run headless so that we can ssh in and run headless simulations. I can get it to run headless if I am logged in locally, but nothing will work over ssh.

I tried:
~/opt/vrep/V-REP_PRO_EDU_V3_3_2_64_Linux/vrep.sh -h -s5000 -q


And got the error:

Code: Select all

QXcbConnection: Could not connect to display
Aborted (core dumped)


I also tried:
xvfb-run --auto-servernum --server-num=1 ~/opt/vrep/V-REP_PRO_EDU_V3_3_2_64_Linux/vrep.sh -h -s5000 -q


And got the error:

Code: Select all

/home/ian/opt/vrep/V-REP_PRO_EDU_V3_3_2_64_Linux/vrep.sh: line 33: 24574 Floating point exception(core dumped) "$dirname/$appname" "${PARAMETERS[@]}"



1. What am I doing wrong?
2. Is V-REP able to run truly headless?

Thanks,
Ian

coppelia
Site Admin
Posts: 5906
Joined: 14 Dec 2012, 00:25

Re: Trouble running V-REP headless

Postby coppelia » 25 Mar 2017, 12:05

Hello Ian,

When you start V-REP in headless mode, you basically run the exact same binaries as the V-REP with GUI. It is not a true headless version of V-REP. I see currently two possibilities:

  • You can try to run with different graphic settings and see if this makes a difference. Have a look at file system/usrset.txt. In there, try out different values for offscreenContextType, fboType, forceFboViaExt and vboOperation.
  • You can recompile V-REP in true headless mode by compiling V-REP with the makefile_noGui_noGl makefile. In that case however, vision sensors will only work if they rely on a plugin for image generation (e.g. v_repExtPovRay).

Have also a look at this topic.

Cheers

gariepya
Posts: 1
Joined: 04 Jul 2017, 19:25

Re: Trouble running V-REP headless

Postby gariepya » 05 Jul 2017, 18:15

It looks like a problem between the latest version of xvfb and Qt 5.5.

See https://bugs.archlinux.org/task/48195

Would it be possible to update the build of the download page to Qt 5.6?

coppelia
Site Admin
Posts: 5906
Joined: 14 Dec 2012, 00:25

Re: Trouble running V-REP headless

Postby coppelia » 06 Jul 2017, 15:53

Hello,

for next release everything should be based on Qt5.9.0LTS. Check back in 2-4 weeks or so, we should be able to provide you then with a beta version.

Cheers

webrot
Posts: 1
Joined: 25 Jul 2017, 18:14

Re: Trouble running V-REP headless

Postby webrot » 26 Jul 2017, 09:50

I am running in the same issue. Is there any workaround in the meanwhile?

It is somewhat urgent for me to get this working.

Thanks in advance.


Return to “Bug reports”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests